paginaAlmaAlma 2013 (2006-2014)

Zij was dartel, uitgelaten, eigenwijs en een tikje dominant. Geboren op de dag van Oud en Nieuw van de jaar 2005/2006.

Toen ik haar eerst zag met haar 6 weken, tussen enkele fazanten veren  was ze vooral druk en vooral niet met mij bezig. Ze kwam mij even begroeten en rende snel terug naar haar prooi en speelde verder vrolijk door. Zij was één van de 3 teefjes uit de nest van acht vizsla’s.

Ik kon bijna niet  wachten, toen ik haar op kon halen. Zij was klaar voor de grote avontuur. Voor haar stond een lange reis voor de boeg naar Nederland. Wij als vreemden, konden haar pret niet drukken, ze sprong zo in ons auto, net als wij  goede bekenden waren. Thuis als een bommetje worp ze zich binnen de huis in en ging ze alles meteen verkennen. Ondeugend was ze.

Omdat ik een wijze opmerking van de fokker kreeg:

“Probeer iets met haar doen in de jacht”, heb ik haar aangemeld bij de KNJV puppy cursus. Boven al mijn verwachtingen deed ze heel goed, alleen luisteren, wachten om haar beurt wilde zij niet, wel pens slepen uitwerken.

Tussentijd werd ik van de Nederlandse ras vereniging, die verschillende activiteiten organiseerde.

Zo heb ik deelgenomen aan de “Kennismakingsdag veldwerken” en daar bleek, dat mijn hond met haar 8 maanden aan het jagen was. Ze  nam de velden heel ruim en op een gegeven moment stond ze heel kort voor, voor een fazant. Was prachtig om te zien.

Toen heb ik echter beseft, dat ik naast een huishond ook nog een jachthond in huis heb gehaald met veel passie. Alleen de rem heeft de fokker niet erbij geleverd.

Met veel hulp van deskundigen, trainers heb ik goede adviezen gekregen betreft apporteren en veldwerken.

Iedere jaar waren wij uitgenodigd  voor praktijkjachten. Daarvoor ben ik nog steeds dankbaar, want daar kon ze laten zien, wat ze in huis had.

Als onervaren voorjager met veel tegenslagen en met kleine successen, gingen wij samen proeven, wedstrijden en oefendagen beleven in Nederland, Duitsland en in Hongarije. Langzaam werden wij een team en ik probeerde altijd haar zo veel mogelijk de kans geven om beiden beter en wijzer te kunnen worden.

Ik heb heel veel van haar geleerd, ik heb genoten dat ik haar "mocht hebben."